Molts pobles, com Sóller, han perdut l'aparença màgica per culpa del turisme, però, com ja hem vist, perviuen els albiraments d'ovnis entre el port i la veïna Sa Calobra, segons manifesten els seguidors del fenomen ovni.
Port de Sóller. Foto: Gonçal Vicens Bordes
Al Port de Sóller podem menjar els millors peixos frescos de la Mediterrània. Foto: Gonçal Vicens Bordes
Els crèduls del fenomen dels ovnis consideren que la Serra de Tramuntana és el que ells denominen una "zona finestra", és a dir, una zona amb una alta concentració d'albiraments, de testimonis d'albiraments o de possibles testimonis d'albiraments.
Sa Calobra
A la carretera de Sóller a Pollença trobem una base militar construïda a la part alta de la muntanya sagrada (Puig Major, 1445 m) i altres coses estranyes, com la desaparició del congost del Gorg Blau sota les aigües d'un pantà. Un lloc misteriós, on el viatger no deixarà d'experimentar una estranya sensació de recel, com si alguna cosa aguaités als voltants.
Columna al Gorg Blau. Foto: Gonçal Vicens Bordes
Imatges del pantà del Gorg Blau. Foto: Gonçal Vicens Bordes
Els creients aseguren que existei una base submarina d'ovnis davant de cala Tuent, al peu del Puig Major. Diuen que uns pescadors dels anys setanta del segle passat van veure sortir uns objectes lluminosos de dins del mar, però ningú coneix a aquests pescadors ni es conserva cap documentació oficial. Els"experts" han situat la base submarina d'ovnis davant de la península de sa Foradada, a les costes de Deià.
També asseguren que el ovni que va perseguir un avió de Manises (11 de novembre de 1979) va ser fotografiat per l'ufóleg mallorquí Pep Climent a prop de Fornalutx. Les fotos finalment van ser requisades pels militars del Puig Major. Algúns diuen que mai ho sabrem i, a més, investigacions més recents han aclarit el misteri i atribueixen els objectes lluminosos que va veure el comandant de l'avió a un efecte òptic produït per una inversió tèrmica i per les xemeneies de la refineria de Cartagena que es reflectien en el cel.
Embassament de Cúber © Foto: Gabriel Lacomba